Top van de 10 meest gebruikte WordPress thema's

Top van de 10 meest gebruikte WordPress thema’s

WordPress is een van de meest populaire Content Management Systemen (CMS) ter wereld, waarmee mensen gemakkelijk hun eigen websites kunnen maken en beheren. Een van de grootste voordelen van WordPress is de enorme hoeveelheid aanpasbare templates die beschikbaar zijn voor gebruikers. Er zijn duizenden templates beschikbaar die variëren van gratis tot premium, en die geschikt zijn voor verschillende soorten websites. Dit is de top van de 10 meest gebruikte WordPress thema’s.

 1. WordPress thema Astra
  Astra is een van de meest populaire WordPress templates en wordt momenteel door meer dan 1 miljoen websites gebruikt. Het is een lichtgewicht, responsief en snel laadend template dat geschikt is voor verschillende soorten websites, van blogs tot online winkels. Astra biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden, waardoor het gemakkelijk is om het uiterlijk en de functionaliteit van je website aan te passen.
  .
 2. WordPress thema Divi
  Divi is een premium WordPress template dat wordt geleverd met een drag-and-drop pagina builder, waarmee gebruikers hun eigen aangepaste pagina’s kunnen maken. Het template heeft een modern en stijlvol ontwerp en biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden. Divi wordt vaak gebruikt voor creatieve en zakelijke websites.
  .
 3. WordPress thema GeneratePress
  GeneratePress is een ander lichtgewicht en responsief WordPress template dat momenteel door meer dan 300.000 websites wordt gebruikt. Het is een veelzijdig template dat geschikt is voor verschillende soorten websites, van blogs tot portfolio’s en online winkels. GeneratePress biedt ook verschillende aanpassingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om kleuren, lettertypen en lay-out aan te passen.
  .
 4. WordPress thema OceanWP
  OceanWP is een responsief en aanpasbaar WordPress template dat momenteel door meer dan 1 miljoen websites wordt gebruikt. Het is een veelzijdig template dat geschikt is voor verschillende soorten websites, van blogs tot online winkels. OceanWP biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om kleuren, lettertypen en lay-out aan te passen.
  .
 5. WordPress thema Enfold
  Enfold is een premium WordPress template dat wordt geleverd met een drag-and-drop pagina builder en momenteel door meer dan 200.000 websites wordt gebruikt. Het template heeft een modern en stijlvol ontwerp en biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden. Enfold wordt vaak gebruikt voor creatieve en zakelijke websites.
  .
 6. WordPress thema Avada
  Avada is een ander premium WordPress template dat wordt geleverd met een drag-and-drop pagina builder en momenteel door meer dan 500.000 websites wordt gebruikt. Het template heeft een modern en stijlvol ontwerp en biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden. Avada wordt vaak gebruikt voor creatieve en zakelijke websites.
  .
 7. WordPress thema Flatsome
  Flatsome is een responsief WordPress template dat speciaal is ontworpen voor e-commerce websites. Het template heeft een modern en stijlvol ontwerp en biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden. Flatsome wordt vaak gebruikt voor online winkels.
  .
 8. WordPress thema Newspaper
  Newspaper is een responsief en aanpasbaar thema dat vooral populair is bij nieuwssites en online magazines. Het thema biedt verschillende vooraf ontworpen sjablonen en aanpassingsmogelijkheden, waardoor het gemakkelijk is om een professionele en aantrekkelijke website te maken. Het heeft ook een geïntegreerd drag-and-drop pagina builder, waardoor het eenvoudig is om aangepaste lay-outs te maken. Newspaper is momenteel in gebruik bij meer dan 100.000 websites.
  .
 9. WordPress thema The7
  Jupiter is een responsief en aanpasbaar WordPress thema dat momenteel door meer dan 100.000 websites wordt gebruikt. Het thema biedt verschillende vooraf ontworpen sjablonen en aanpassingsmogelijkheden, waardoor het gemakkelijk is om een professionele en aantrekkelijke website te maken. Jupiter biedt ook integratie met populaire plugins zoals WooCommerce en Gravity Forms.
  .
 10. WordPress thema Jupiter
  Jupiter is een premium WordPress template dat wordt geleverd met een drag-and-drop pagina builder en momenteel door meer dan 100.000 websites

 

Gratis of premium (betaalde) versie… Wat is het verschil?

Er zijn een aantal verschillen tussen gratis en premium (betaalde) WordPress-thema’s, waaronder:

 1. Functionaliteit: Premium-thema’s bieden vaak meer functionaliteit dan gratis thema’s, zoals geavanceerde aanpassingsmogelijkheden, meer widgets, extra sjablonen, enzovoort.
 2. Ontwerp: Premium-thema’s hebben vaak een uniek en professioneel ontwerp dat beter is dan de gratis thema’s. De ontwerpen van premium-thema’s worden vaak gemaakt door professionele ontwerpers en zijn geoptimaliseerd voor een betere gebruikerservaring.
 3. Ondersteuning: Premium-thema’s bieden meestal uitgebreide ondersteuning via e-mail, live chat of forums. Dit betekent dat je bij problemen snel hulp kunt krijgen van experts.
 4. Updates: Premium-thema’s worden regelmatig bijgewerkt om compatibiliteitsproblemen met WordPress te vermijden en nieuwe functies te introduceren. Gratis thema’s worden vaak niet bijgewerkt of hebben minder frequente updates.
 5. Prijs: Gratis thema’s zijn gratis te downloaden en te gebruiken, terwijl premium-thema’s eenmalige of terugkerende kosten met zich meebrengen. De prijs van premium-thema’s kan variëren, afhankelijk van de ontwikkelaar en de functies die worden aangeboden.

Over het algemeen bieden premium-thema’s meer waarde en functionaliteit dan gratis thema’s. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle premium-thema’s hetzelfde zijn en dat je zorgvuldig moet overwegen welk thema het beste bij jouw specifieke behoeften past.

.

WordPress website offerte ontvangen?

Vind je het allemaal (te) ingewikkeld worden? Of heb je er gewoon geen tijd voor… Dan kan ik je helpen!

Als freelance WordPress webbouwer, met uitgebreide kennis van SEO (zoekmachineoptimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

  Jouw naam

  Jouw e-mailadres

  Jouw huidige webadres

  Wat wil je

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor

  Bestaande website aanpassenBestaande website optimaliserenSEO / Zoekmachine OptimalisatieNieuwe website laten makenAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  Door Tjeerd Engel

  Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361