Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?

Er zijn dus 2 verschillende WordPress systemen. WordPress.org en WordPress.com.

Het belangrijkste verschil tussen WordPress.org en WordPress.com is wie verantwoordelijk is voor het hosten van de website en het beheer van de technische aspecten.

WordPress.org is de website (de software) waar gebruikers de open-source WordPress-software kunnen downloaden en installeren op hun eigen webhostingaccount. Hiermee hebben gebruikers volledige controle over hun website en kunnen ze deze aanpassen en uitbreiden met behulp van thema’s en plug-ins. Dit betekent ook dat gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor het regelen van hun eigen webhosting, het installeren en bijwerken van de software, het beveiligen van hun website en het maken van back-ups.

WordPress.com daarentegen is een gehoste service waar gebruikers hun website gratis of tegen betaling kunnen laten hosten. Dit betekent dat WordPress.com de verantwoordelijkheid neemt voor het hosten van de website, het installeren en bijwerken van de software, het beveiligen van de website en het maken van back-ups. Gebruikers kunnen echter minder controle hebben over hun website en hebben beperkte opties voor het aanpassen en uitbreiden van hun website met thema’s en plug-ins.

Een ander belangrijk verschil tussen WordPress.org en WordPress.com is de beschikbare functies. WordPress.com biedt verschillende abonnementen met verschillende functies en beperkingen, terwijl WordPress.org geen beperkingen heeft en gebruikers volledige toegang hebben tot alle functies en mogelijkheden van de WordPress-software.

Kortom, WordPress.org biedt meer vrijheid en controle over de website, terwijl WordPress.com zorgt voor het technische beheer van de website. Het is belangrijk om te bepalen welke optie het beste past bij de specifieke behoeften en doelen van de gebruiker voordat er een keuze wordt gemaakt tussen WordPress.org en WordPress.com

.

WordPress website offerte ontvangen?

Vind je het allemaal (te) ingewikkeld worden? Of heb je er gewoon geen tijd voor… Dan kan ik je helpen!

Als freelance WordPress webbouwer, met uitgebreide kennis van SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

Offerte aanvraagformulier

  Jouw naam

  Jouw e-mailadres

  Jouw huidige webadres

  Wat wil je

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor

  Bestaande website aanpassenBestaande website optimaliserenSEO / Zoekmachine OptimalisatieNieuwe website laten makenAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  Door Tjeerd Engel

  Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361