Wat is het beste CMS? WordPress vs Drupal vs Joomla

Als het gaat om het bouwen van websites en content management systemen (CMS), zijn WordPress, Drupal en Joomla drie van de meest populaire platforms die momenteel beschikbaar zijn. Elk CMS heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze voor het ene CMS boven het andere hangt vaak af van de specifieke behoeften en doelstellingen van de website. In dit blog zullen we ons concentreren op WordPress en de verschillen tussen de drie CMS vergelijken.

WordPress is een CMS dat in 2003 is opgericht en momenteel het meest populaire CMS ter wereld is. Het is gebaseerd op PHP en MySQL en is een open-source platform. Dit betekent dat het gratis beschikbaar is om te downloaden, te installeren en aan te passen. WordPress heeft een enorme community van ontwikkelaars en gebruikers die helpen om het platform te verbeteren en uit te breiden met plug-ins en thema’s.

Drupal is ook een open-source CMS en is opgericht in 2001. Het is gebaseerd op PHP en wordt vaak gebruikt voor grotere en meer complexe websites. Drupal is zeer aanpasbaar en biedt veel meer geavanceerde functies dan WordPress, maar kan voor beginners ook een steile leercurve hebben.

Joomla is een open-source CMS en werd in 2005 opgericht als een afsplitsing van Mambo. Het is gebaseerd op PHP en MySQL en is ook gratis te downloaden, installeren en aan te passen. Joomla is erg populair bij webdesigners en ontwikkelaars vanwege de flexibiliteit en aanpasbaarheid.

WordPress biedt verschillende voordelen ten opzichte van Drupal en Joomla die het tot een populaire keuze maken voor een breed scala aan gebruikers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van WordPress:

 1. Eenvoudig te gebruiken Een van de belangrijkste voordelen van WordPress is dat het zeer gebruiksvriendelijk is. Het platform is ontworpen met de gebruiker in gedachten en is daarom gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, zelfs voor beginners. Het heeft een intuïtieve interface en biedt eenvoudige tools voor het aanpassen van de website zonder dat er kennis van codering nodig is.
 2. Groot aantal thema’s en plug-ins WordPress biedt een enorm aantal thema’s en plug-ins die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van de website uit te breiden. Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk extra functies kunnen toevoegen zonder zelf code te hoeven schrijven. Er zijn ook veel thema’s beschikbaar waarmee gebruikers het uiterlijk en de lay-out van hun website kunnen aanpassen.
 3. Actieve community WordPress heeft een zeer actieve community van gebruikers en ontwikkelaars die regelmatig bijdragen aan het platform en plug-ins en thema’s ontwikkelen. Dit betekent dat er altijd een oplossing beschikbaar is voor eventuele problemen en dat er veel ondersteuning is voor het platform.
 4. Geschikt voor SEO WordPress is geschikt voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) vanwege de vele plug-ins en tools die beschikbaar zijn om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Het platform is gebouwd met SEO in gedachten en is daarom zeer goed geoptimaliseerd voor zoekmachines.
 5. Snelle installatie WordPress is zeer snel en gemakkelijk te installeren, waardoor gebruikers snel aan de slag kunnen met het bouwen van hun website. Dit is vooral handig voor beginners die geen ervaring hebben met het opzetten van websites.
 6. Kosten WordPress is gratis te downloaden en te gebruiken, wat het een kosteneffectieve keuze maakt voor veel gebruikers. Er zijn ook veel gratis thema’s en plug-ins beschikbaar die gebruikers kunnen gebruiken om hun website uit te breiden zonder extra kosten te maken.

Kortom, WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS met een enorme community van ontwikkelaars en gebruikers die constant bijdragen aan het platform. Het biedt een breed scala aan thema’s en plug-ins, is geschikt voor SEO en is zeer snel en gemakkelijk te installeren. Dit maakt WordPress een populaire keuze voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

.

WordPress website offerte ontvangen?

Vind je het allemaal (te) ingewikkeld worden? Of heb je er gewoon geen tijd voor… Dan kan ik je helpen!

Als freelance WordPress webbouwer, met uitgebreide kennis van SEO (zoekmachineoptimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

  Jouw naam

  Jouw e-mailadres

  Jouw huidige webadres

  Wat wil je

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor

  Bestaande website aanpassenBestaande website optimaliserenSEO / Zoekmachine OptimalisatieNieuwe website laten makenAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  Door Tjeerd Engel

  Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361