WordPress Zoekmachine Optimalisatie

WordPress Zoekmachine Optimalisatie

WordPress Zoekmachine Optimalisatie
Tjeerd Engel – WordPress Webbouwer

WordPress Zoekmachine Optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is een van mijn specialisaties. Op deze site vind je verschillende artikelen en tips over SEO & WordPress.

Heb je mijn hulp nodig voor jouw WordPress website of het doorvoeren van WordPress zoekmachine optimalisatie? Of wil je een offerte ontvangen voor een nieuwe website, SEO of het uitbesteden van het onderhoud binnen jouw website? Dan kun je mij altijd even mailen of bellen.

Tjeerd Engel – WordPress-webbouwer
info@tjeerdengel.nl

.
Wat is WordPress Zoekmachine Optimalisatie?

WordPress zoekmachine optimalisatie (of SEO): WordPress is een krachtig platform voor het bouwen van websites. Maar het is niet vanzelfsprekend dat jouw website daarmee ook automatisch hoog scoort in zoekmachines zoals Google. Om ervoor te zorgen dat jouw WordPress-website goed gaat scoren in de zoekmachines, moet je zoekmachineoptimalisatie (SEO) toepassen binnen jouw website. SEO is dan ook het proces van het verbeteren van de zoekresultaten in de organische (gratis) zoekresultaten in b.v. Google.

.

WordPress SEO offerte opvragen?

.

Hier zijn enkele belangrijke onderdelen die je kunt doorvoeren om jouw WordPress-website goed te optimaliseren voor zoekmachines:

 1. Kies de juiste zoekwoorden: Het is belangrijk om zoekwoorden te kiezen die relevant zijn voor jouw website en jouw doelgroep. Doe een zoekwoordonderzoek (via b.v; Google Keyword Planner of een andere tool) om te bepalen welke zoekwoorden voor jouw doelgroep belangrijk zijn, zodat bezoekers jouw producten of diensten kunnen te vinden.
 2. Optimaliseer jouw pagina’s: Zorg ervoor dat elke pagina op jouw WordPress-website 1 unieke titel heeft en een duidelijke beschrijving van de inhoud. Gebruik zoekwoorden in de titel, beschrijving en inhoud van de pagina, maar vermijd overmatig gebruik van zoekwoorden, truckjes, wat als spam kan worden beschouwd.
 3. Maak gebruik van de juiste WordPress SEO plugins: Er zijn verschillende SEO-plugins beschikbaar voor WordPress die je kunnen helpen bij het optimaliseren van jouw website. Enkele van de populairste SEO-plugins voor WordPress zijn; Yoast SEO, Rank Math en All-in-One SEO Pack.
 4. Maak jouw website mobielvriendelijk: Google geeft de voorkeur aan websites die goed zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten (smartphones en tablets). Dus zorg ervoor dat jouw WordPress-website responsive is (zich zelf aanpast naar de diverse beeldschermen) en zo op alle apparaten goed wordt weergegeven.
 5. Zorg voor snelle laadtijden: Snelle laadtijden zijn belangrijk voor zowel gebruikers als de zoekmachines. Optimaliseer jouw afbeeldingen, gebruik caching en minimaliseer het aantal HTTP-verzoeken om de laadtijden van jouw WordPress-website te verbeteren.
 6. Creëer hoogwaardige inhoud: Content is koning als het gaat om SEO. Zorg ervoor dat jouw WordPress-website regelmatig nieuwe en hoogwaardige inhoud bevat welke ook relevant is voor jouw doelgroep en zoekwoorden bevat waarop je wil scoren.
 7. Bouw aan backlinks: Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website en zijn een belangrijke factor in de zoekmachine ranking. Zorg ervoor dat jouw WordPress-website hoogwaardige (back)links krijgt van relevante en betrouwbare andere websites.
 8. Analyseer jouw prestaties: Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om de prestaties van jouw WordPress-website te analyseren. Hiermee kun je zien welke pagina’s en zoekwoorden het meest verkeer genereren en welke verbeteringen je kunt aanbrengen om jouw prestaties te verbeteren.

Als je geen tijd of expertise hebt om effectieve zoekmachine optimalisatie voor jouw WordPress-website uit te voeren, dan kun je overwegen om een professionele SEO-dienst (zoals mij 😉 in te huren om je te helpen bij het optimaliseren van jouw website.

.

WordPress Zoekmachine Optimalisatie zelf doen of uitbesteden?

Als je jouw WordPress-website succesvol wilt maken, is het essentieel dat je zoekmachineoptimalisatie (SEO) serieus neemt. Een goede SEO-strategie kan ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt in zoekmachines zoals Google, waardoor jouw online zichtbaarheid en verkeer kunnen toenemen. Het is echter geen eenvoudige taak om een effectieve SEO-strategie op te zetten en uit te voeren. Het vergt tijd, kennis en ervaring om de juiste zoekwoorden te vinden, relevante inhoud te produceren, backlinks op te bouwen en de technische aspecten van jouw website te optimaliseren.

Als je niet over de nodige kennis en ervaring beschikt of simpelweg geen tijd hebt om jouw eigen SEO te doen, kan het uitbesteden van jouw WordPress zoekmachineoptimalisatie een goede optie zijn. Een professionele SEO-specialist kan je helpen om jouw website hoger te laten ranken in zoekmachines, waardoor je meer verkeer en leads kunt genereren (en verdient de investering altijd terug).

Het uitbesteden van jouw WordPress SEO heeft ook een aantal andere voordelen. Ten eerste beschikken professionele SEO-specialisten over de nieuwste kennis, vaardigheden en tools die nodig zijn om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Ze hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van succesvolle SEO-campagnes voor klanten en weten precies wat werkt en wat niet.

Ten tweede kun je door het uitbesteden van jouw WordPress SEO zelf veel tijd besparen. Het opzetten en uitvoeren van een effectieve SEO-strategie kost veel tijd en moeite en kan een grote uitdaging zijn als je niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Door jouw SEO uit te besteden, kun jij je richten op jouw eigen bedrijfsactiviteiten en jouw bedrijf laten groeien, terwijl jouw SEO-expert zich richt op het verbeteren van jouw online aanwezigheid in de zoekmachines.

Ten derde kan het uitbesteden van jouw WordPress SEO je ook geld besparen. Het inhuren van een professionele SEO-specialist kan aanvankelijk een investering lijken, maar op de lange termijn kan het jouw bedrijf veel geld besparen. Een effectieve SEO-strategie kan immers leiden tot meer organisch verkeer en meer resultaat (conversies), wat op zijn beurt kan leiden tot hogere omzetten en winsten.

Tot slot kan het uitbesteden van jouw WordPress SEO je helpen om up-to-date te blijven met de nieuwste SEO-trends en -ontwikkelingen. SEO is een continu veranderend landschap en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen om zo jouw website goed te optimaliseren voor zoekmachines. Een professionele SEO-specialist kan je helpen om bij te blijven met deze ontwikkelingen en ervoor te zorgen dat jouw website altijd SEO-up-to-date is.

Als je geïnteresseerd bent in het uitbesteden van jouw WordPress zoekmachineoptimalisatie, dan kan ik je helpen!

 

WordPress Zoekmachine Optimalisatie

.

WordPress SEO offerte ontvangen?

Vind je zoekmachine optimalisatie voor WordPress ingewikkeld? Of hebt je er gewoon geen tijd voor… Dan kan ik je helpen!

Als freelance WordPress webbouwer, met uitgebreide kennis van SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!
.

Offerte aanvraagformulier

  Jouw naam

  Jouw e-mailadres

  Jouw huidige webadres

  Wat wil je

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor

  Bestaande website aanpassenBestaande website optimaliserenSEO / Zoekmachine OptimalisatieNieuwe website laten makenAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  Tjeerd Engel – WordPress Zoekmachine Optimalisatie

  Door Tjeerd Engel

  Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361