WordPress Zoekmachine Optimalisatie

Wat kost een website met WordPress?

Wat kost een website met WordPress: De kosten van een website met WordPress kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type website, het ontwerp, de functionaliteiten en wie de website ontwikkelt en onderhoudt. Hier zijn enkele factoren die van invloed zijn op de kosten:

 1. Hosting: Dit is de basisinfrastructuur die nodig is om een website te hosten. Dit kost bij mij € 99,- (per jaar, excl btw).
 2. Domeinnaam: Dit is het adres van jouw website (zoals www.uwbedrijfsnaam.nl). Een .nl domeinnaam kost bij mij € 18.50 per jaar en € 30,- voor een .com (per jaar, excl btw).
 3. Ontwerp: Je kunt een gratis thema gebruiken of een professioneel ontworpen thema kopen. Het kopen van een premium thema kost meestal tussen de € 50 en € 100 (excl btw).
 4. Teksten en foto’s: Deze kun je zelf aanleveren, of ik kan optioneel een tekstschrijver en/of fotograaf voor je regelen.
 5. Functionaliteiten: Als je extra functionaliteiten wilt toevoegen aan jouw website (zoals b.v. een boekingssysteem of afgeschermd gedeelte), dan kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de functionaliteit en de tijd die er voor nodig is om het in de site te bouwen en goed te configureren..
 6. Het bouwen van de WordPress website: Als je mij inhuurt om jouw website te ontwerpen en te ontwikkelen, kunnen de bouwtarieven variëren van € 695,- tot € 2295,- (excl btw). Dit is afhankelijk van de complexiteit van de website, het ontwerp en het aantal (door mij) te vullen webpagina’s.
 7. Onderhoud aan een WordPress website: Het is belangrijk om jouw website regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze veilig en up-to-date blijft. Het minimale onderhoud is om elke maand; WordPress, de plugins en de thema bestanden bij te werken naar de laatste versies. Als je voldoende kennis hebt voor het uitvoeren van dit technisch onderhoud, dan kun je kunt dit zelf doen. Heb je daar geen kennis van (of tijd voor) dan kun je een onderhoudsabonnement afsluiten bij een ontwikkelaar of soms bij de hostingprovider. Ik kan dit maandelijkse onderhoud voor je uitvoeren vanaf € 25,- per maand.

Al met al kunnen de kosten van een WordPress-website variëren van een paar honderd euro tot een paar duizenden euro’s. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften.
.

Wat kost een website met WordPress? Wil je een offerte ontvangen?

Ik ben een gepassioneerde WordPress webbouwer gevestigd in Friesland en ik ben hier om jouw online aanwezigheid te verbeteren. Of het nu gaat om het bouwen van een nieuwe website, het aanpassen van een bestaande site of het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines (SEO), ik kan jou helpen om jouw online doelen te bereiken.

Met mijn uitgebreide kennis van WordPress en SEO (zoekmachineoptimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroepen en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

  Jouw naam

  Bedrijfsnaam

  Jouw e-mailadres

  .

  Graag de volgende onderdelen die van toepassing zijn aanvinken

  Website onderdelen:

  1: Wat zijn (ongeveer) het aantal pagina's/knoppen op de nieuwe website?

  Tot 4 pagina's/knoppenTot 5 tot 7 pagina's/knoppenTot 8 tot 14 pagina's/knoppenmeer dan 14 pagina's/knoppenNog geen idee

  2: Tekst en logo en beelden. Wat kun je aanleveren? (meerdere opties mogelijk)

  Logo wordt aangeleverdWebteksten worden aangeleverdFoto's worden aangeleverdEventuele vertaling wordt aangeleverd

  3: Zijn er optionele onderdelen m.b.t. de bouw van de website van toepassing? (meerdere opties mogelijk)

  Aankoop van Stockfoto'sPremium Spamfilter (op mailformulier, om spam tegen te houden)Extra taal versieTeksten laten vertalen

  Domein en Hosting:

  4: Wat is van toepassing? (meerdere opties mogelijk)

  Domeinnaam:
  .nl domeinnaam laten registrerenbestaande .nl domeinnaam verhuizen.com domeinnaam laten registrerenbestaande .com domeinnaam verhuizenandere domeinextensie laten registrerenandere domeinextensie verhuizenAnders (graag toelichten bij opmerkingen)
  Hosting:
  Ik wil ook graag bij jouw hostenIk heb zelf al hostingruimteAnders (graag toelichten bij opmerkingen)
  Aanvullende services (Dit loopt via een maandpakket):

  5: Welke diensten wil je dat ik na oplevering voor je ga uitvoeren? (meerdere opties mogelijk)

  Technische onderhoud (o.a. maandelijks updaten van WordPress en PluginsGrafische onderhouden (o.a. nieuwe content laten plaatsen)Zoekmachine Optimalisatie / SEO (voor goede score in Google)Anders (graag hieronder toelichten)

  6: Omschrijf kort jouw diensten, producten, markt en werkgebied:

  7: Omschrijf kort jouw ideeën, wensen, bijzondere functionaliteiten in de site, het project en eventuele opmerkingen

  .

  Nog niet helemaal duidelijk? Hier wat extra uitleg…

  Wat is hosting: Hosting verwijst naar de dienst die wordt aangeboden door een bedrijf dat servers (computers) beheert en deze beschikbaar stelt voor het opslaan en leveren van websitebestanden op het internet. Wanneer je een website maakt, worden de bestanden van jouw website opgeslagen op een server die wordt beheerd door een hostingbedrijf. Wanneer een bezoeker jouw website bezoekt, worden de bestanden van jouw website vanaf die server naar de browser van de bezoeker gestuurd, waardoor de website zichtbaar wordt.

  Wat is een domeinnaam: Een domeinnaam is een unieke naam die wordt gebruikt om een website te identificeren op het internet. Het is het adres dat mensen intypen in hun webbrowser om toegang te krijgen tot jouw website. Bijvoorbeeld, google.com is een domeinnaam.

  Ontwerp, Thema, Template: Een WordPress-thema of template is een set bestanden die de vormgeving van een WordPress-website bepalen. Het bevat de HTML-, CSS- en PHP-code die de lay-out, het uiterlijk en de functionaliteit van een WordPress-website bepaalt.

  Een WordPress-thema biedt een gestructureerde manier om de inhoud van jouw website te presenteren en kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren. Er zijn duizenden gratis en betaalde WordPress-thema’s beschikbaar, die variëren van eenvoudige sjablonen tot uitgebreide ontwerpen met veel aanpasbare functies.

  Een WordPress-thema bevat vaak verschillende sjablonen voor verschillende pagina’s van de website, zoals een startpagina, blogpagina, contactpagina, enzovoort. Het bevat ook vaak een aangepast menu, widgets en andere aanpassingsopties om de lay-out en het uiterlijk van jouw website te veranderen.

  Een WordPress-thema is dus een belangrijk onderdeel van jouw WordPress-website omdat het de vormgeving en functionaliteit van jouw website bepaalt. Het kiezen van een geschikt thema is belangrijk om de look en feel van jouw website te creëren die past bij jouw merk of doelgroep.

  Teksten en foto’s: Teksten en foto’s zijn twee belangrijke elementen binnen een website. Wanneer je een website laat bouwen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste tekst- en afbeeldingsinhoud kiest om jouw boodschap effectief over te brengen aan jouw doelgroep.

  Functionaliteiten: WordPress is een platform met veel verschillende functionaliteiten. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

  • Content Management: WordPress is gebouwd als een content management systeem (CMS) en is daarom zeer geschikt voor het creëren, bewerken en beheren van inhoud op jouw website.
  • Plug-ins: WordPress heeft duizenden gratis en betaalde plug-ins, waarmee je de functionaliteit van jouw website kunt uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld een contactformulier toevoegen, een e-commerce platform integreren, jouw website beveiligen met beveiligingsplug-ins, enzovoort.

  Premium plug-ins zijn plug-ins voor WordPress die je moet kopen in plaats van gratis te downloaden. Deze plug-ins bieden vaak geavanceerde functies en functionaliteiten die niet beschikbaar zijn in gratis plug-ins. Premium plug-ins kunnen bijvoorbeeld meer geavanceerde e-commerce functies bieden of extra beveiligingsfuncties voor jouw website.

  Het kiezen van de juiste plug-ins voor jouw WordPress-website is een belangrijk onderdeel van het bouwproces en zullen mede bepalend zijn voor het succes van jouw site. Zorg ervoor dat je alleen plug-ins gebruikt die zijn gemaakt door betrouwbare ontwikkelaars en die regelmatig worden bijgewerkt en onderhouden om zo de beveiliging en functionaliteit van jouw website te waarborgen.

  Het bouwen van de WordPress website: Als je ervoor kiest om een WordPress-website te laten bouwen door een professional, zijn dit stappen die doorlopen worden:

  1. Bepaal jouw doelen en behoeften: Bepaal wat je wil bereiken met jouw website en welke functies je nodig hebt om dit te doen. Dit helpt je bij het vinden van een geschikte websitebouwer.
  2. Bespreek jouw wensen: Bespreek jouw doelen, behoeften en wensen met de websitebouwer en geef hen alle informatie en materialen die ze nodig hebben om jouw website te bouwen, zoals logo’s, foto’s en teksten.
  3. Ontwerp en ontwikkeling: De websitebouwer zal het ontwerp en de ontwikkeling van jouw website verzorgen, waarbij ze gebruik maken van een WordPress-thema en eventueel premium plug-ins om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.
  4. Testen en optimaliseren: Na het bouwen van de website zal deze worden getest om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals het hoort. De websitebouwer zal eventuele problemen oplossen en de prestaties van jouw website optimaliseren.
  5. Oplevering en onderhoud: Zodra jouw website klaar is, zal deze worden opgeleverd en aan jou worden overgedragen. De websitebouwer kan je ook helpen bij het onderhoud van jouw website, zoals het bijwerken van plug-ins en het verbeteren van de beveiliging.

  Het laten bouwen van een WordPress-website door een professional is natuurlijk duurder dan het zelf opzetten van jouw website. Toch heeft uitbesteden van de bouw ook grote voordelen! Het kan je veel tijd en moeite besparen en zorgt voor een professionele uitstraling van jouw website.

  Onderhoud aan een WordPress website: Het goed onderhouden van een WordPress-website is net zo belangrijk als het bouwen ervan. Hier zijn de stappen die betrokken zijn bij het onderhouden van een WordPress-website, in samenwerking met een webbouwer:

  1. Back-ups maken: Zorg ervoor dat er regelmatig back-ups worden gemaakt van jouw website, zodat je deze kunt herstellen in geval van problemen. jouw webbouwer kan je helpen bij het instellen van automatische back-ups.
  2. Updates bijhouden: Zorg ervoor dat alle WordPress-kernbestanden, thema’s en plug-ins up-to-date zijn om de veiligheid en prestaties van jouw website te verbeteren. jouw webbouwer kan je helpen bij het bijhouden van updates en het installeren van de nieuwste versies van WordPress, thema’s en plug-ins.
  3. Beveiliging: Houd jouw website veilig door gebruik te maken van beveiligingsplug-ins en door regelmatig te controleren op mogelijke beveiligingslekken. jouw webbouwer kan je adviseren over de beste beveiligingsplug-ins en je helpen bij het implementeren van beveiligingsmaatregelen om jouw website te beschermen tegen aanvallen.
  4. Snelheid en prestaties: Zorg ervoor dat jouw website snel laadt en goed presteert door regelmatig te controleren op trage pagina’s, onnodige plug-ins en andere factoren die de prestaties van jouw website kunnen beïnvloeden. jouw webbouwer kan je helpen bij het optimaliseren van jouw website voor snelheid en prestaties.
  5. Analyse: Houd jouw websiteprestaties bij met behulp van Google Analytics of andere analysehulpmiddelen en gebruik deze gegevens om jouw website te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van jouw gebruikers. jouw webbouwer kan je helpen bij het instellen van analysehulpmiddelen en bij het interpreteren van de gegevens.
  6. Ondersteuning en onderhoud: jouw webbouwer kan je helpen bij het oplossen van problemen en bij het onderhouden van jouw website, zoals het oplossen van fouten, het toevoegen van nieuwe functies en het optimaliseren van de prestaties.

  Door samen te werken met een ervaren webbouwer kun je ervoor zorgen dat jouw WordPress-website altijd up-to-date en veilig is, en dat deze goed presteert en aan de behoeften van jouw gebruikers voldoet.

  Blog: Wat kost een website met WordPress?

  Tjeerd Engel – WordPress Specialist – WordPress Friesland

  Door Tjeerd Engel

  Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361