WordPress onderhoud

WordPress Optimalisatie

WordPress Optimalisatie
Tjeerd Engel – WordPress Webbouwer

WordPress optimalisatie is een van mijn specialisaties. Op deze site vind je verschillende artikelen over WordPress. Heb je mijn hulp nodig voor jouw WordPress website? Of wil je een offerte ontvangen voor een nieuwe website, SEO of het uitbesteden van het onderhoud binnen jouw website? Dan kun je mij altijd even mailen of bellen.

Tjeerd Engel – WordPress-webbouwer – WordPress Optimalisatie
info@tjeerdengel.nl

.
Wat is WordPress Optimalisatie?

WordPress Optimalisatie: WordPress is een geweldige tool voor het maken van websites en blogs, maar net als elk ander systeem kan het soms wat optimalisatie gebruiken om beter te presteren. Door jouw WordPress-website te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat deze snel laadt, gemakkelijk te gebruiken is en goed presteert in zoekmachines. Hieronder vindt je enkele belangrijke optimalisatiemaatregelen voor jouw WordPress-website.

.

WordPress optimalisatie offerte opvragen?

 

WordPress optimalisatie, hier een aantal tips:.

 1. Kies voor snelle webhosting

De snelheid van jouw website hangt grotendeels af van de kwaliteit van jouw webhosting provider. Kies een webhosting provider die een snelle laadtijd garandeert en die voldoet aan de technische vereisten voor WordPress. Kies bijvoorbeeld een hostingpakket met voldoende schijfruimte, een snelle server en voldoende bandbreedte om jouw website soepel te laten werken. De hostingpakketen die ik zelf aanbied, voldoen aan deze eisen.

 1. Gebruik een geoptimaliseerd thema

Het thema dat je kiest voor jouw WordPress-website heeft ook een grote impact op de snelheid en prestaties. Kies daarom een ​​themabouwer die geoptimaliseerde en responsieve thema’s aanbiedt. Responsieve thema’s passen zich aan verschillende schermformaten aan en zorgen voor een betere gebruikerservaring. Geoptimaliseerde thema’s hebben vaak minder overbodige functies en code die de laadtijd kunnen vertragen.

 1. Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen vaak de grootste vertraging veroorzaken bij het laden van een website. Optimaliseer daarom alle afbeeldingen op jouw WordPress-website om de laadtijd te verbeteren. Dit kan door afbeeldingen te comprimeren, het formaat van afbeeldingen aan te passen en het gebruik van te grote afbeeldingsbestanden te vermijden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een plugin gebruiken zoals Smush Image Compression and Optimization.

 1. Gebruik een caching-plugin

Een caching-plugin zorgt ervoor dat de pagina’s van jouw website sneller worden geladen door gegevens op te slaan in het geheugen van de server. Dit zorgt ervoor dat de website minder hoeft te laden bij elke nieuwe bezoeker en bespaart dus laadtijd. Er zijn verschillende caching-plugins beschikbaar voor WordPress, zoals W3 Total Cache en WP Super Cache.

 1. Minimaliseer plugins

Elke plugin die je aan jouw WordPress-website toevoegt, voegt extra code en functies toe die de laadtijd kunnen vertragen. Het is daarom belangrijk om alleen die plugins te gebruiken die je echt nodig heeft en om onnodige plugins te verwijderen. Controleer regelmatig welke plugins actief zijn op jouw website en verwijder plugins die niet langer nodig zijn.

 1. Optimaliseer de database

De WordPress-database kan na verloop van tijd onnodig groot en traag worden, waardoor de prestaties van jouw website afnemen. Optimaliseer daarom regelmatig jouw database door deze op te schonen en te verkleinen. Je kunt hiervoor een plugin gebruiken zoals WP-Optimize.

 1. Beveilig jouw website

Het beveiligen van jouw WordPress-website is van cruciaal belang om de integriteit van jouw gegevens en de privacy van jouw bezoekers te beschermen. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om jouw website te beveiligen:

 1. Gebruik sterke wachtwoorden en wijzig ze regelmatig.
 2. Houdt jouw WordPress-installatie, thema’s en plugins up-to-date met de nieuwste beveiligingspatches.
 3. Beperk het aantal inlogpogingen en gebruik een plugin om brute force-aanvallen te voorkomen.
 4. Gebruik SSL-encryptie om jouw website te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf.
 5. Beperk de toegang tot de wp-admin directory en gebruik bijvoorbeeld een plugin zoals iThemes Security.
 6. Gebruik een firewall en anti-virussoftware om jouw website te beschermen tegen aanvallen van kwaadwillende hackers.
 7. Maak regelmatig back-ups van jouw website en bewaar deze op een veilige plaats. Zo kun je in geval van een aanval snel weer online zijn.

Door deze stappen te volgen en regelmatig de veiligheid van jouw website te controleren, kun je jouw website beschermen tegen aanvallen en jouw bezoekers verzekeren van een veilige en betrouwbare ervaring.

Wordpress Optimalisatie

.

WordPress website offerte ontvangen?

Vind je WordPress ingewikkeld? Of heb je er gewoon geen tijd voor… Dan kan ik je helpen!

Als freelance WordPress webbouwer, met uitgebreide kennis van SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!
.

Offerte aanvraagformulier

  Jouw naam

  Jouw e-mailadres

  Jouw huidige webadres

  Wat wil je

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor

  Bestaande website aanpassenBestaande website optimaliserenSEO / Zoekmachine OptimalisatieNieuwe website laten makenAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  Tjeerd Engel – WordPress Optimalisatie

  Door Tjeerd Engel

  Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361