WordPress functionaliteiten, welke zijn beschikbaar?

.
WordPress heeft een breed scala aan basis functionaliteiten. Hieronder staan enkele van de belangrijkste WordPress functionaliteiten:

  1. Eenvoudig te gebruiken interface: WordPress heeft een gebruikersvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt voor gebruikers om content te creëren en te beheren.
  2. Thema’s en templates: WordPress biedt duizenden gratis of betaalde thema’s / templates die gebruikt kunnen worden om de vormgeving en functionaliteit van een website aan te passen.
  3. Plugins: WordPress heeft een hele grote collectie aan aanvullende plugins (dat zijn kleine of grote aanvullende uitbreidingen) die kunnen worden gebruikt om extra functionaliteit toe te voegen aan je website. Er zijn plugins voor bijvoorbeeld het regelen van je SEO, social media integratie, e-commerce uitbreiding (voor b.v. een eigen webshop), contactformulieren en nog veel meer.
  4. Responsiviteit: WordPress thema’s en templates zijn in staat om zich aan te passen aan verschillende schermformaten zoals desktop, laptop, tablet en smartphone, zodat de website er op alle verschillende schermformaten er goed uitziet.
  5. SEO-vriendelijkheid: WordPress heeft standaard een ingebouwde SEO-functionaliteiten. En er zijn talloze SEO-plugins beschikbaar die helpen om de website nog beter vindbaar te maken voor zoekmachines.
  6. Multisite mogelijkheden: WordPress kan worden gebruikt om meerdere websites te beheren vanuit één installatie.
  7. Gebruikersbeheer: WordPress biedt de mogelijkheid om verschillende ‘gebruikersrollen’ aan te maken en gebruikersrechten te beheren.
  8. Media management: WordPress biedt een eenvoudige manier om afbeeldingen, video’s en andere media te beheren en te uploaden.
  9. Beveiliging: WordPress heeft een aantal ingebouwde beveiligingsmaatregelen en er zijn aanvullende plugins beschikbaar om de website nog beter te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf. (zoals b.v. WordFence)
  10. Meertaligheid: WordPress kan worden gebruikt om meertalige websites te bouwen en er zijn aanvullnde plugins beschikbaar om de vertaling van de website te automatiseren of te verbeteren. Zelf gebruik ik vaak de plugin WPML voor het aanmaken van extra talenversie.
  11. Blog-functionaliteit: WordPress is oorspronkelijk gebouwd als platform voor het publiceren van blogs en heeft daarom krachtige berichten (blog) -functionaliteiten. Het biedt functies zoals categorieën, tags, reacties en archivering.
  12. Geavanceerde tekstverwerker: WordPress heeft een geavanceerde tekstverwerker die het gemakkelijk maakt om tekst op te maken, afbeeldingen in te voegen en media te beheren.
  13. Custom post types: WordPress biedt de mogelijkheid om aangepaste ‘onderdelen’ binnen het CMS aan te maken, zoals portfolio-items, testimonials, evenementen of producten in een shop.
  14. Integratie met externe tools: WordPress kan worden geïntegreerd met verschillende externe tools, zoals Google Analytics, MailChimp, social media-platforms en nog veel meer.
  15. Schaalbaarheid: WordPress kan worden gebruikt voor kleine website, blogs en grote websites, maar ook voor grote complexe websites en e-commerce-platforms. Het kan gemakkelijk worden opgeschaald om aan de behoeften van groeiende websites te voldoen.

WordPress biedt dus een breed scala aan functionaliteiten die het gemakkelijk maken om content te creëren, te beheren en te publiceren op een website. Het is een veelzijdig platform dat kan worden aangepast en uitgebreid om aan de specifieke behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

Verder zijn duizenden WordPress plugins beschikbaar die extra functionaliteit toevoegen aan een website. Hieronder staan enkele belangrijke aanvullende WordPress plugins die ik zelf vaak gebruik voor aanvullende WordPress functionaliteiten zijn:

  • Yoast SEO – Dit is een populaire SEO-plugin voor WordPress die de on-page SEO van een website helpt te optimaliseren. Het biedt functies zoals optimalisatie van titels en meta descriptions, XML sitemaps, breadcrumbs en nog veel meer.
  • Contact Form 7 – Dit is een eenvoudige en flexibele plugin voor het maken van contactformulieren op WordPress-websites. Het biedt functies zoals aanpasbare formulieren, anti-spamfilters en een eenvoudige integratie met andere plugins.
  • Jetpack – Dit is een alles-in-één plugin voor WordPress die tal van functies biedt, waaronder site-statistieken, site-beveiliging, site-backups, social media-integratie en nog veel meer.
  • Akismet – Dit is een anti-spam-plugin voor WordPress die spamreacties en -formulieren automatisch filtert en verwijdert. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om spam te detecteren en voorkomen.
  • WooCommerce – Dit is een populaire e-commerce-plugin voor WordPress die krachtige tools biedt om een webwinkel op te zetten en te beheren. Het biedt functies zoals productbeheer, bestelbeheer, betalingsintegratie en nog veel meer.
  • WPForms – Dit is een gebruiksvriendelijke plugin voor het maken van formulieren en enquêtes op WordPress-websites. Het biedt een drag-and-drop interface en een breed scala aan sjablonen om formulieren snel en gemakkelijk te maken.
  • Google Analytics Dashboard for WP (GADWP) – Dit is een Google Analytics-plugin voor WordPress die website-analyse en -statistieken bijhoudt. Het biedt functies zoals rapportage van paginaweergaven, sessies, bouncepercentage en nog veel meer.
  • Smush – Dit is een image optimization-plugin die afbeeldingen comprimeert om de laadtijd van de website te verbeteren. Het optimaliseert afbeeldingen automatisch tijdens het uploaden en comprimeert de bestaande afbeeldingen op de website.
  • All in One SEO Pack – Dit is een populaire SEO-plugin voor WordPress die helpt bij het optimaliseren van de on-page SEO van een website. Het biedt functies zoals optimalisatie van titels en meta descriptions, XML sitemaps, canonical tags en nog veel meer.
  • Wordfence Security – Dit is een beveiligingsplugin voor WordPress die helpt bij het beschermen van websites tegen aanvallen en hacks. Het biedt functies zoals een firewall, malware-scanner en beveiligingsaudit.
  • WP Super Cache – Dit is een caching-plugin voor WordPress die de laadtijd van de website kan verbeteren. Het biedt functies zoals pagina-caching, database-caching, CDN-integratie en nog veel meer.
  • NextGEN Gallery – Dit is een plugin voor het beheren van afbeeldingen en galerijen op WordPress-websites. Het biedt functies zoals het maken van albums, het beheren van metadata en het toevoegen van watermerken.
  • WP-Optimize – Dit is een plugin voor het optimaliseren en opruimen van de database van WordPress-websites. Het biedt functies zoals het verwijderen van spamreacties, het opruimen van tijdelijke bestanden en het optimaliser van de database.
  • WP Mail SMTP – Dit is een plugin die helpt bij het verbeteren van de afleverbaarheid van e-mails van WordPress-websites. Het maakt gebruik van SMTP-verbindingen om e-mails te verzenden, wat kan helpen bij het verminderen van het aantal e-mails dat in de spam-map terechtkomt.
  • Redirection – Dit is een plugin voor het beheren van 301-omleidingen en het bijhouden van 404-fouten op WordPress-websites. Het biedt functies zoals het maken van aangepaste omleidingen, het importeren van omleidingen en het volgen van statistieken.
  • WP Statistics – Dit is een plugin voor het bijhouden van statistieken en analyse van bezoekers op WordPress-websites. Het biedt functies zoals rapportage van bezoeken, paginaweergaven, gemiddelde bezoektijd en nog veel meer.
  • Really Simple SSL – Dit is een plugin die helpt bij het beveiligen van WordPress-websites met SSL-certificaten. Het maakt de overstap naar HTTPS eenvoudig en zorgt ervoor dat alle pagina’s van de website worden beveiligd met SSL.
  • WPML – Dit is een plugin voor het maken van meertalige WordPress-websites. Het biedt functies zoals vertaling van inhoud, taalswitchers en SEO-optimalisatie voor meertalige websites.
  • WPForms Lite – Dit is een gratis versie van de WPForms-plugin die een beperkt aantal functies biedt. Het is nog steeds een populaire plugin voor het maken van formulieren en enquêtes op WordPress-websites.
  • Google XML Sitemaps – Dit is een plugin die een XML-sitemap genereert voor WordPress-websites om te helpen bij het indexeren van de website door zoekmachines. Het biedt functies zoals het genereren van sitemaps voor pagina’s, berichten, categorieën en tags.

Dit zijn slechts maar enkele van de vele duizenden WordPress-plugins die beschikbaar zijn voor extra WordPress functionaliteiten. Welke plugins het beste zijn voor een website hangt af van de specifieke behoeften van de website en de gewenste functionaliteiten.

Wel adviseer ik om geen plugins te gebruiken die maar door een kleine groep afnemers worden gebruikt. De meeste hacks binnen WordPress komen door het instaleren van onveilige plugis of plugins die niet regelmatig worden geupdate door de ontwikkelaars.

.

.

WordPress offerte ontvangen?

WordPress functionaliteiten

Vind je WordPress ingewikkeld? Of heb je er gewoon geen zin of tijd voor… Dan kan ik je helpen!

Als freelance WordPress webbouwer, met uitgebreide kennis van SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines.

Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!
.

Offerte aanvraagformulier

    Jouw naam

    Jouw e-mailadres

    Jouw huidige webadres

    Wat wil je

    OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

    Waar zoek je hulp voor

    Bestaande website aanpassenBestaande website optimaliserenSEO / Zoekmachine OptimalisatieNieuwe website laten makenAnders (graag hieronder toelichten)

    Omschrijf je vraag/hulpvraag:

    WordPress functionaliteiten

    Door Tjeerd Engel

    Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361