Wat is een WordPress-thema

Een WordPress-thema is een verzameling van bestanden die bepalen hoe een WordPress-website eruit ziet en hoe de inhoud wordt weergegeven. Het thema bestaat uit PHP-, HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden die samen de vormgeving en functionaliteit van de website bepalen.

Het WordPress-thema bepaalt onder andere de kleuren, lettertypen, lay-out en navigatie van de website. Het kan ook specifieke functies bevatten, zoals aangepaste pagina-templates, widgetgebieden, aangepaste menu’s en meer.

WordPress-thema’s zijn verkrijgbaar in duizenden gratis en premium ontwerpen en stijlen. Gebruikers kunnen de thema’s wijzigen zonder de inhoud van de website te verliezen, omdat de inhoud en het thema onafhankelijk van elkaar zijn.

Het gebruik van een WordPress-thema is een eenvoudige en snelle manier om de vormgeving van een website te veranderen zonder veel technische kennis te hebben. Het is ook mogelijk om een ​​bestaand thema aan te passen of een nieuw thema vanaf nul te ontwerpen.

Het kiezen van een geschikt WordPress-thema is belangrijk voor de uitstraling van de website en kan van invloed zijn op de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Het is belangrijk om te kiezen voor een thema dat past bij het doel en de inhoud van de website, evenals bij de vaardigheden van de gebruiker.

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361