Wat is het verschil tussen berichten en pagina’s

In WordPress zijn berichten en pagina’s beide soorten inhoud die je kunt maken en publiceren, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee typen.

Berichten zijn meestal kortere stukken inhoud die worden gepubliceerd in een blog-stijl formaat en worden weergegeven in omgekeerd chronologische volgorde op de homepage of de blogpagina van een website. Berichten zijn vaak gericht op nieuws, updates, opinies, en andere soortgelijke inhoud. Ze hebben ook vaak tags en categorieën om ze gemakkelijk te kunnen organiseren en vinden.

Aan de andere kant zijn pagina’s meestal statische inhoudspagina’s die niet worden weergegeven in de blogpost-feed van een website. Ze zijn bedoeld om de basisstructuur van de website te creëren en bezoekers van informatie te voorzien over de site en de organisatie erachter. Pagina’s kunnen ook worden gebruikt voor meer permanente inhoud, zoals een “Over ons” pagina, contactinformatie, diensten, producten of FAQ’s.

Een ander belangrijk verschil tussen berichten en pagina’s is hoe ze worden georganiseerd. Berichten worden vaak gegroepeerd op basis van tags en categorieën, terwijl pagina’s vaak hiërarchisch worden georganiseerd in een menustructuur.

Kortom, het verschil tussen berichten en pagina’s in WordPress komt neer op de manier waarop ze worden gepresenteerd en georganiseerd op de website. Berichten zijn bedoeld om te worden weergegeven in een blogstijl feed, terwijl pagina’s worden gebruikt voor meer statische inhoud en hiërarchisch zijn georganiseerd in een menustructuur.

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361